Kávový karamel 0,2 l

Neohodnoceno

Českokrumlovský karamel od Vaška.

Káva, kterou jsme vybrali pro tento tekutý karamel, je výjimečná svou lahodnou ovocnou chutí s nádechem čokolády, oříšků a mandlí, která se v karamelu uchová díky jeho šetrné přípravě. Vynikne v kávě, na zmrzlinových pohárech, palačinkách, při přelití dortíků nebo v různých krémech. Skvělý je v míchaných alkoholických nápojích i ve vaječném likéru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento náš kávový karamel byl naším prvním experimentem s přidanou chutí. A dopadl skvěle, což dokazuje ocenění Chutná hezky.Jihočesky a Česká chuťovka. Na trhu jsme tápali, kterou kávu vybrat a opět přišla náhoda. Byli jsme nakupovat a náhodou jsme si všimli letáčku o filmu a povídání o kávě. Jsme moc rádi, že jsme se zúčastnili, neboť bylo vidět, že pan Petr Čapek se v tomto oboru pohybuje rád a velice dobře. Pomohl nám nejen s výběrem kávy, kdy vyhrála jeho směs Káva Bonetto Eccellente, ale i s koncentrací, kvůli vyvážení chutí. Jedná se o směs vysoce kvalitních, ručně sklízených, leštěných a kalibrovaných zrn Coffea arabica a Coffea canephora v poměru 80% na 20% a středním pražením bylo docíleno co možná nejšetrnějšího upražení zrn. Tato směs je vyjímečná svou lahodnou ovocnou chutí s nádechem čokolády, oříšků a mandlí. Espresso vyrobené z této směsi vyniká bohatou krémovou pěnou a vůní a tak následné skolení o kvalitních kávovarech nezůstalo bez následků a v karamelovně tak máme nového pomocníka. Stálo to určitě za to, když i Maďaři objevili náš tekutý kávový karamel a maďarská televize odvysílala hodinový pořad o přípravě (držte se) barbecue, kdy do masa dali stříkačkou náš tekutý kávový karamel a maso obalili v koření a grilovali. Maďarsky neumíme, ale mnohokrát jsme slyšeli: "Káviš, karamel, Krumlov, ňam ňam"...

Složení: zkaramelizovaný řepný cukr a kávový výluh s vodou (26 %)

Sušina: 74 %

Minimální trvanlivost: 24 měsíců

Skladování: při teplotě od 15 do 25 °C

Výrobce: Karamelový sen s.r.o., U Poráků 512, 381 01 Český Krumlov

karamel

Ručně vyráběné tekuté karamely jsou skvělé k oslazení a dochucení kávy, čaje, grogu, svařeného vína, pudinku, zmrzlinových a ovocných pohárů, na palačinky, pečené banány, šišky s mákem, kaše, pro křupavější kůrku při dopékání masa, jako základ do červeného zelí, do boršče, různých polévek, omáček či tradiční české svíčkové. Zkrátka Vaší představivosti se meze nekladou…

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení