UPRAVENÁ PROVOZNÍ DOBA (COVID-19): Po-Pá 8:00-13:00 13:30-17:00 So 8:00-11:30

Marocká polévka 450 ml

Neohodnoceno

Hustá polévka na zeleninovém základě, s červenou čočkou a marockým kořením.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čistit tělo a dopovat se vitamíny je občas potřeba. A jako mrkev, B jako celer, C jako pórek – i tahle abeceda může dávat smysl, když se spojí v zeleninovém vývaru s červenou čočkou a marockým kořením.

DOPORUČUJEME

  • zakápnout citrónem
  • s čerstvou mátou
  • s čerstvým chilli

 

SLOŽENÍ

voda · zeleninový vývar (obsahuje celer) · červená čočka · rajčata
česnek · rostlinný olej · koriandr · kurkuma · skořice · římský kmín
paprika sladká · citrónová šťáva · pepř · sůl


Bez chemie Bez lepku Vegan Ušetřený čas:2 hodiny

 

10527399_1424608571114007_3859367642020018348_n Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii.

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar.

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap.

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.