OTEVÍRACÍ DOBA: Po - Pá 7:30 - 17:30 (polední pauza: 13:00 - 13:30) Sobota...8:00 - 11:30

Vývar kuřecí 450 ml

Neohodnoceno

Kuřecí vývar je tři hodiny tažený čirý nesolený vývar z farmářských kuřat a kořenové zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mít Konečně kuřecí vývar v lednici je vaše zodpovědnost. Ať už vaříte rizoto, nebo podléváte zeleninu na pekáči. Když máte tohle naše zlato v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad. A ještě k tomu, kvalitně tažený vývar podporuje imunitu a kvalitní spánek a zlepšuje funkci jater a mozku.

DOPORUČUJEME

  • jako základ do polévek či omáček
  • k podlití pečeného masa a zeleniny
  • do italských risot a těstovin

SLOŽENÍ

voda · kuřecí maso a skelety · mrkev · cibule · pórek · česnek
petržel · bobkový list · nové koření · pepř

Bez chemie Bez soli Bez lepku Ušetřený čas:3 hodiny

 





 

10527399_1424608571114007_3859367642020018348_n Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii.

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar.

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap.

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.