Vývar zeleninový 450 ml

Neohodnoceno

Zeleninový vývar je hodinu tažený čirý a nesolený z mrkve, pórku, celeru a cibule.

Konečně zeleninový vývar byl náš první produkt, jehož precizní recepturu nám pomohly sestavit nejlepší kuchařky, co známe, naše dvě babičky. A snad i díky tomu úspěšně prošel chuťovou atestací u dětí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

DOPORUČUJEME

  • jako základ do polévek či omáček
  • na podlití luštěnin a kuskusu
  • základ do zapečených těstovin a pečené zeleniny

 SLOŽENÍ

voda · mrkev · cibule · pórek · celer · petržel
bobkový list · nové koření · pepř

Bez chemie Bez soli Bez lepku Ušetřený čas:1 hodina

 

10527399_1424608571114007_3859367642020018348_n Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii.

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar.

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap.

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.